Sandviken

Efter en grymt tung jobbhelg med många sura miner från min sida är vi nu framme i Sandviken. Eller ja, vi kom fram inatt men det är nu man känner att man kan koppla av på riktigt. Innan jag lade mig stängde jag av alla larm på telefonen för att inte bli väck tidigt på morgonen. Det blev jag i alla fall, av Jesses lärarinna som inte hade kollat sitt fack och sett lappen jag lämnat om att Jesse skulle vara ledig. Tack för den liksom. Såna saker stör mig något så otroligt. Det var bara  att gå upp och gilla läget. Fick i och försig lite trevlig kvalitetstid med mina föräldrar, Oscar vaknade inte förrän klockan, han behövde nog sova.
 
Snart bär det av till Valbo för inköp av mat och sånt där annat nödvändigt som kan vara bra att ha. Vädret är riktigt kasst idag så man är ju inte sådär överdrivet sugen på att spendera tid ute direkt. Nej, idag är en mysdag rakt igenom.
 

Imorgon blir idag igår

Inte nog med att jag har förkylningen från helvettet, jag fick en migrän på det också. Vaknade upp från min middagslur med huvudvärken från helvettet, låg och grät för att det gjorde så ont. Nått allvarligt fel är det ju på mig. Hur som helst var det bara att bita ihop och låtsas som ingenting, åkte och hämtade Jesse på skolan och sen var det bara att börja laga middag. Idag blev det köttfärsås till hela familjen och det var uppskattat vilket alltid är roligt. Betalat alla räkningar har jag också gjort och jag har förvånansvärt mycket pengar över. Känns riktigt skönt. Inatt kanske jag kan sova ordentligt.
 
Jag känner att det har varit jäkligt mycket gnäll på mig på senaste tiden. Iof blir man ju inte så jäkla possitiv när man är sjuk, men iaf, det har varit gnälligt på mig på senaste. Ska bli ändring på det. I takt med att vädret blir bättre blir väl förhoppningsvis humöret bättre också.
 
Imorgon påbörjas jobbhelgen som blir lång och jobbig om jag tror rätt. Det är bara att hoppas på bra dricks som vanligt så överlever man den här helgen också. På söndag drar vi till Sandviken så då har man ju någonting att se fram emot och det brukar alltid fungera som en liten morrot. Det brukar vara lättare att göra omotiverade saker om man har någotning roligt som man vet att man ska göra.
 
Nu vill jag ha sommar & sol så man kan ha bikini och alltid gå runt och vara glad. Typ.

Ensam

Det var längesen jag kände mig påtagligt ensam när jag har varit ensam hemma. På senaste tiden har jag mest tyckt att det har varit skönt att få några timmar för mig själv men så är inte fallet idag. Vet inte varför men jag har som en obehagskänsla i kroppen, får ingen ro riktigt och känner mig inte bekväm i något av rummen, varken vardagsrummet eller sovrummet. Mycket märkligt, men det är säkert febern som spökar.Får hoppas på att det blir bättre till imorgon, då är det iof bara på dagen som jag behöver vara ensam. Oscar jobbar lunchpass så då får jag ha honom hemma på kvällen, känner jag mig lite piggare ska jag laga familjemiddag imorgon, det är alltid uppskattat. Pizza är iof också alltid uppskattat av familjen men jag föredrar ordentlig mat.
 
Har börjat känna mig allmänt less på det mesta nu. Var en evighet sen jag hade en ordentlig semester. Visst, vi var i Thailand innan jul men så mycket ledig blev det inte, mest bara en massa passande av Jesse och det var väl ingen höjdare om jag ska vara helt ärlig. Nej, nu vill jag bara att den här sommaren ska komma och sen hösten så att jag kan få lite ledigt. Jag planerar nämligen att checka ut i september. Det känns som en bra grej. Ska försöka lägga undan så mycket som jag bara kan fram tills dess så att jag inte behöver gå runt och oroa mig för pengar. Hur som helst har nedräkningen börjat, det enda som saknas är en såndär kalender som man kryssar dagarna som går, får nog införskaffa en sådan.
 
Bilden är inte tagen idag och jag ser att jag har extremt stor näsa på den...

Det här suger verkligen

Förkylningen vill verkligen inte ge med sig. Skulle ha jobbat ikväll men jag blev tvungen att sjukanmäla mig, det går helt enkelt inte. Kan knappt andas och att prata är en enorm ansträgning. Undrar hur jag hade mått om jag fortfarande hade varit rökare?

Nu kan jag stolt säga att jag varit rökfri i 10 veckor. Alkoholfri också för den delen. Känns riktigt skönt. Har fått grymt mycket bättre hy och fått tillbaka glansen i håret. Konditionen har också blivit avsevärt bättre. Att sluta röka var nog det bästa beslutet jag fattat, självklart saknar jag att ta en cigg ibland men den där saknaden försvinner mer och mer för varje dag som går. Jag har alltid en e-cigarett i fickan men jag vill inte använda den, det är ju vanan som är jobbig att göra sig av med och jag tror att det är lättare att falla tillbaka på vanliga cigaretter om man underhåller vanan. Jag har cigaretter liggandes hemma också men det finns inte en tanke på att ta en, jag vet dock att jag skulle få panik om jag inte hade cigaretter hemma.






Nerbäddad

Förkylningen håller i sig och jag ligger nerbäddad i sängen och kollar på dåliga tv-program. Har försökt sova så mycket som det bara gått men det är svårt, drömmer konstigt och känner mig stressad. Imorgonbitti kommer de och kontrollerar balkongerna som är städade nu iaf. Oscar springer upp-och-ner för trapporna med allt som ska slängas och jag är beordrad sängläge. Usch, avskyr att inte kunna hjälpa till fullt ut men samtidigt kan jag knappt andas när jag rör på mig.

Vika tvätt kan jag iaf göra och sen får jag försöka gå upp lite tidigare imorgon bitti för att fixa det sista.






Jag dör typ


Dödsförkylning. Det är synd om mig. Jag har en underbar man som inhandlar diverse läkemedel så fort jag ber om det och brygger te till mig. Han är älskvärd min man!

Inga 237 miljoner, men 2000:- är ju kul det också

Visst, vi fick inte 237 miljoner i lottovinst. Tyvärr. Men ena systemet som jag är med på på jobbet gick in, 7 rätt på V75:an. Igår gav 7 rätt 38000:- och det var 10 andelar, så 3800:- per andel alltså. Jag och Pia brukar dela på 1 andel, det var så längesen vi vann nu så vi tycker det är lika bra att dela. 200:- varje vecka för trav blir dyrt, speciellt om man är med i ytterligare system och även allt annat som man kan spela på.

Hur som helst vann jag och Pia alltså 1900:- var så nu ska min älskade få den där jackan som han ville ha. Det får han i present för att han är han.

Jobbet var, förutom vinsten igår, en pärs. Förkylningen gjorde sig väldigt påmind så det var väl ingen höjdare direkt. När jag trodde att det fanns ett ljus och jag kunde hoppa av tidigare för att det var så lugnt, då vällde det in människor så det var bara att glömma tidigare hemgång. Jag åkte hem klockan 02.00. Tack för den.

Idag ska balkongerna städas ur och Oscars kompis kommer och hjälper oss så det blir trevligt. Sen blir det nog en vanlig familjehemmakväll med allt vad det tillhör.


När min lilla hund fortfarande var liten och lurvig.

Döende!

Har fått förkylningen från helvettet. Det känns sådär. Täppt i näsan, ont i huvudet, halsen, bihålorna och resten av kroppen. Jag är med andra ord döende typ.

Idag är det jobb men imorgon är jag ledig. Tror inte att det går att beskriva med ord hur nöjd jag är över det!




Kan inte riktigt släppa det där med balkongen

Har kollat runt på en massa sidor och hittat lite saker som jag vill ha till balkongen. Frågan är bara om de passar där rent storleksmässigt. Stilmässigt tror jag att det skulle passa hur bar som helst!
 

Finbesök

Har finbesök här hemma, Jenny och Ida-Louise. Båda två ligger utslagna på min soffa, det tar på krafterna att vara ensamstående småbarnsmamma så jag låter dem sova. Vi har ätit thaimat och kollat ointressanta tv-program. Lillskruttan fick en skrikattack och skrek i 1 timme också, Jenny blev helt förstörd då hon aldrig varit med om det tidigare. Jag förklarade att "vanliga barn" skriker sådär mest hela tiden, hon insåg då att hon ju faktiskt har en väldigt lugn trollunge.
 
Oscar jobbar kväll så han väntas inte komma hem förrän om en timme eller två. Han fick ta bilen idag så då kommer han hem snabbt iaf. Jag saknar honom när han inte är hemma. Det låter löjligt när jag säger att jag saknar honom på dagarna men så är det, jag gillar verkligen att umgås med honom.
 
Imorgon och på lördag är det jobb. Tror att det blir ganska mycket den här helgen, dels för att det är helgen innan lön och folk vill spendera sina sista pengar men också för att det är Olympiatravet på lördag. Mitt jobb är ju ett riktigt travställe så då kan det nog bli ganska mycket att stå i. Sen vore det ju kul om vi kunde vinna lite pengar den här helgen också men sån tur får man väl inte ha.
 

Balkonger

Vi har två balkonger. Två helt värdelösa balkonger. Så små att man knappt får plats på dem. Den ena är det förmiddagssol på och den andra eftermiddagssol, på så sätt är det ju bra men vi kan ju inte utnyttja dem. Har kollat runt på olika inredningssidor och försökt få lite inspiration till vad man ska göra. Vi fick ett brev i veckan om att de ska komma och kolla våra balkonger på tisdag, det betyder att vi måste panikstäda dem på söndag för just nu ser det ut som hej-kom-och-hjälp-mig på båda balkongerna. Allt som vi inte riktigt vetat var vi ska göra av det har vi slängt ut på balkongen. Jäkligt smart. Verkligen.
 
Nu måste de hur som helst städas och då kan man ju faktiskt passa på att fixa upp båda balkongerna samtidigt så att de går att använda.
 
 
 
 

Vår nya kärlek!




Sängen är min bästa vän

Idag har varit en hemsk dag. Vaknade och var pigg, bakade ännu mer kanelbullar eftersom gårdagens tog slut och kollade på film med Oscar medan vi åt frukost. Efter det började jag må dåligt. Ont i kropp och huvud, illamående och trött. Sängen har varit min bästa vän idag. Den och min älskade lilla hund.

Ska försöka sova nu så jag är pigg imorgon för då ska vi hämta bilen och efter det är det jobb i vanlig ordning. Match är det imorgon också så jag börjar lite tidigare än vanligt.

Oscar är inte hemma från jobbet än så jag får försöka somna utan honom. Lättare sagt än gjort.

Bullbak








Idag är en bättre dag än igår.

Gårdagen blev bättre än den började. Det var en seg dag med alldeles för lite gäster, men jag fick mig några skratt när min kollega berättade en massa anekdoter. Herregud vad han har gjort mycket sjuka saker, man känner sig ganska ointressant i jämförelse faktiskt.

Efter jobbet kom jag hem till en man som gjort mat och tänt ljus. Sånt gör mig lycklig. Så kollade vi på film och åt, en perfekt avslutning på en halvjobbig helg.

Idag har det storhandlats med min far och sen blev det middag och bullbak med Jesse. Nu väntar vi på att bullarna ska jäsa klart så vi kan få in dem i ugnen. Jesse får helt enkelt vara vaken lite längre idag.

Far åt helvette med allt

Vaknade upp på helt fel sida idag, eller jag blev rättare sagt väckt på helt fel sida. Hade gärna sovit lite längre ostört, hade liksom behövt det eftersom att jag ska jobba långpanna idag också, men icke sa nicke, så blev det inte. Jesse kom in och ställde en massa frågor, Oscar vaknar som vanligt inte och jag blir den som får gå upp. Lika underbart som alltid.

Gårdagen var ingen höjdare, det gick segt och gästerna fyllde liksom ingen funktion. De satt mest där utan att vare sig dricka speciellt mycket eller äta, det var sådär. Sen saknades det pengar i kassan när dagen var över också och sånt suger ju alltid, blir ju dricksen som drabbas då.

Idag får vi se hur det artar sig, söndagar brukar ofta vara lugna men man vet ju inte hur det blir. Det prataedes om att det skulle bli fint väder idag men solen verkar lysa med sin frånvaro. Haha.

Nu är det dags för dusch, sminkning och fixning av naglarna så man ser ut som en människa idag också.




Världens bästa hund är hemma igen

Det var längesen jag fick så mycket pussar och kärlek som nu när Tuss kom hem. Hon hoppade desvärre sönder mina helt nya tajts och det känns väl sådär, men men, jag får väl laga dem så gott det går.

Så länge hon är fin och nöjd och gullig så får hon hoppa så mycket hon vill.




Blodprover

Jag klarade det! Jag tog mig samman och gick ner till centrum, helt ensam. Jag höll på att svimma under hela blodtappningsprocessen och jag svettades som en gris, men det gick bra. Nu har jag dödsont i armen och tycker lite synd om mig själv så jag har kurat ihop mig på soffan och tittar på hem till gården. Snart kommer min lilla hund hem och då ska jag mysa som aldrig förr, har saknat henne något otroligt!




Äntligen hemma

Tillbaka hemma efter en snabbtur på jobbet. Quizen gick bra, alla tyckte det var knepiga men bra frågor. Jag var rädd att jag skulle ha gjort det för lätt för dem, men tvärtom, alla tyckte att det var knepigare än vanligt. Märkligt.

Oscar jobbar kväll vilket betyder att jag är ensam. Det blir soffan, grey's anatomy och levande ljus för min del. Äta köttfärsås med spagetti ska jag också göra. Gjorde världens största kok så jag har så jag klarar mig resten av kvällen. Åt tre portioner till lunch så jag blev så tjock så jag såg ut att vänta tvillingar.


Letade fram mina back in the day örhängen. Big is beautiful.

Lyxfrukost för mig själv

Gick upp alldeles för sent, jämfört med planerat och slängde ihop en lyxfrukost till mig själv. Oscar fick åka in tidigare än planerat till jobbet så då fick jag en ensam förmiddag, det betyder att jag kan titta på "hem till gården" i lugn och ro.

Igår skulle jag ta lite blodprover och fick med mig Jenny som moraliskt stöd. Självklart så hade de ju givit mig fel info när jag var där sist så det gick inte alls att lämna prover den tiden jag var där. Fick snällt vända i dörren. Jäkligt irriterande, speciellt då jag är så jäkla nervös inför läkarbesök. Tröstade mig med att köpa lite nya toppar och tajts istället. Laddade upp mentalt för att gå idag, men då råkade Oscar få med sig papperen jag behöver för att gå dit till sitt jobb så då går det inte. Får spendera förmiddagen på soffan istället och förbereda mig inför quizen jag håller i på jobbet.




Värken från helvettet

Efter en grymt tung jobbhelg ligger jag tvärdäckad på soffan och självdör. Har ont i hela kroppen och mår tokilla. Ryggen värker som aldrig förr och fötterna är galet svullna. Har hämtat hem min mammas fotbad så risken att jag unnar mig ett bad ikväll är ganska stor.

Ikväll rör jag mig inte ur soffan, imorgon är det tyvärr en massa ärenden som måste uträttas och jag har en läkartid och ska ta en massa blodprover. Känner mig inte alls taggad inför det då jag är rädd för blod.


Från uppvärmningen inför AIK-matchen igår. En massa medelåldersmän och gubbar som åt tacobuffe och drack öl. Sen var det ett band som uppträdde också så det var trevligt. Jag jobbade i matchtröja med mitt namn på så när alla drog till matchen kunde alla mitt namn. Perfekt.

working 9 to...

Då går vi upp för helgens tredje långpanna på ca 13h. Känns underbart då jag i princip precis kom hem och bara har sovit 4-5 timmar. Nej men nu kör vi!

Idag spelar AIK, heja Gnaget!




Godmorgon!

Hade ju tänkt att sova ut idag men tji fivk jag. Vaknade halv 9 av att Jesse rev halva sitt rum. Tack. Har sovit fruktansvärt dåligt inatt också, haft en massa konstiga mardrömmar som inte varit allt för mysiga. Känner mig lite småmärklig i kroppen, som att jag är bakfull fast jag inte har druckit. Mycket obehaglig känsla.

Nu känns det som att det är läge att jaga upp Oscar så jag får lite frukost.





Vilken härlig dag

Skrev ett jätte långt inlägg imorse men det försvann.Jag ledsnade lite då och struntade i att uppdatera bloggen och gick ut i solen istället.

Har hunnit med väldigt mycket idag. Varit hos doktorn, fått en surfplatta av svärfar, ätit lunch, varit i Gamla Stan, fikat, shoppat i Solna Centrum och ätit middag med svärföräldrarna. Nu ligger vi på soffan och är helt utslagna både jag och Oscar.

Imorgon blir en lång dag. Hela helgen blir lång. 3×15h pass. Känns sådär just nu men det blir säkert bra när man väl är där.

Nu ska jag fortsätta självdö.


Världens bästa pojkvän!

Spontantripp till Sandviken